Foto Strooptocht

Op zaterdag 17 en 24 november organiseert Ton Voermans fotografie weer een flitsende fotostrooptocht. Deze keer gaan we over de grenzen van het haalbare. Hoge iso waarden, lange sluitertijden, korte flitskracht.

Deze workshop digitale fotografie staat in het teken van wat nu eigenlijk wel of niet mag volgens de normen van de digitale fotografie. We gaan op deze dag grensoverschrijdend met de fotografie aan de slag en we onderzoeken of het mogelijk is om door middel van fotografie een mening te geven of te ontwikkelen. We besteden ook aandacht aan het ontwikkelen van thema’s om te fotograferen, zodat je na de workshop makkelijker onderwerpen vindt om uit te werken in een fotografische presentatie.

In de kunststelling is er een korte briefing over de fotografie-strategie van de dag. Aan de hand van een beamer presentatie behandelen we de technische onderwerpen die u deze dag kunt verwachten. Het thema van de dag is ‘Zo heb ik Alkmaar nog nooit eerder gezien en bekeken’ en de deelnemers zullen onder leiding van de fotograaf een plan uitstippelen.
We stropen deze dag in het centrum naar Alkmaars mooiste en fotogenieke persoonlijkheden; die we in een portretten galerij, op verassende plaatsen – op A4 formaat, in de stad gaan plakken. De groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers.

U verzorgt uw eigen picknick mand, Ton Voermans fotografie verzorgt koffie en thee en een kleine versnapering.

Data: 17, 24 november en op aanvraag en afspraak.
Voor groepen en bedrijven in overleg.

Kosten: 30 euro p.p. (normaal 65 euro p.p.)
Tijd: 10.30 uur tot 16.00 uur
Locatie: Kunststelling, Centrum Alkmaar
Telefoonnummer: 0653751745
Email: info@tonvoermans.nl