FOTOCAFE SCHOOL 7 – Den Helder.

fotocafe-school-7-2

Bibliotheek.
Een tijdje geleden was ik voor een afspraak in Den Helder.
Omdat ik te vroeg was liep ik wat door de stad en voor dat ik het goed en wel door had, stapte ik bij de bibliotheek naar binnen. Prachtig gebouw, lekker ruim ingericht en het eerste dat ik dacht was, dit is een mooie plek om bijeenkomsten te houden voor een fotografie werkgroep.
Dit soort dingen denk ik vaker als ik bepaalde locaties zie omdat ik fotografie cursussen aan amateurfotografen geef.

Dicht bij huis.
In Alkmaar en omgeving ben ik o.a. betrokken bij het fotocafé van Artiance.
Ter kennismaking, Ton Voermans, kijk eens op mijn web-site: www.tonvoermans.nl
Op diverse locaties in Frankrijk heb ik vakantiecursussen gegeven. Maar de ervaring heeft mij geleerd dat een fotocursus net zo boeiend is als je het dichter bij huis zoekt. Vanuit School 7 heb je veel uitzichten op Den Helder. Door die uitzichten en doorzichten vond ik Den Helder nog fotogenieker. Er is hier vast van alles te beleven en te fotograferen en School 7 is een prachtige uitvalbasis.
Het multifunctionele gebouw en de boeken over van alles en nog wat moet voldoende inspiratie geven om een fotocafé te starten. Het is mooi meegenomen dat er ook nog een echt koffie-café is.
In café Con Libros kunnen we op een informele wijze bijpraten over de fotografie in al haar facetten.

Veel inspiratie.
De torenkamer van de bibliotheek is zodanig ingericht dat we foto’s op een scherm kunnen projecteren. Maar foto’s projecteren is soms wat vluchtig, dus besteden we ook bij de opdrachten aandacht aan het presenteren van foto’s als print.
De opzet van het fotocafé is dat het geen echte fotografie cursus is.
Door de opdrachten die ik geef leer je van alles over fotografie en je leert ook veel van elkaar.
Eén keer per maand komen we bij elkaar, naar aanleiding van een thema uit de fotografie, van portretfotografie tot architectuur, aangevuld met een idee dat je op kunt doen in de bibliotheek gaan we met de fotografie aan de slag.

Tot de zomervakantie zijn er vier bijeenkomsten.
De eerste bijeenkomst is op zaterdag 18 februari, de volgende op zaterdag 18 maart, 15 april, en de laatste is op 13 mei.

De zaterdagmiddagen zijn van 13.00 uur tot 15,45 uur.
De kosten voor deze vier bijeenkomsten zijn € 85,00

Adres.
Bibliotheek Den Helder School 7,
Keizersgracht 94,
1781BB Den Helder.

Voor vragen en inschrijving kunt u contact opnemen:
mail:
telefoon: 0653751745