Fotografie week herfstvakantie 2016

topright

Een plek in Wallonie

Zaterdag 15 oktober – Zaterdag 23 oktober 2016

De fotografie week van vorig jaar was voor alle deelnemers een groot succes.
We verbleven in een voormalig hotel in Zuid-Frankrijk aan de Lot.
We gaan weer op pad, maar nu niet zo ver.

Wat deden we in 2015?
We verbleven vorig voorjaar met een clubje fotografen, met en zonder partners, in een voormalig hotel in Tour-de-Faure, Midi-Pyrénées op 4 kilometer van Saint-Cirq-Lapopie, Cahors, 40 km verder gelegen, was een pittoresk stadje, waar veel te zien en te beleven was met veel mooie uitdagingen voor straatfotografie.

Het was een fotogeniek gebied, de onderwerpen diende zich vanzelf aan en de opdrachten werden met gemak samengesteld en uitgewerkt.

Karina, mijn vriendin, en haar broer Harry, professioneel kok, verzorgden de diverse maaltijden, een belangrijk element tijdens de week.
Met ontbijt, lunch en diner wisten ze de gasten telkens weer te verrassen, dit bracht ontspanning en een goede sfeer.
We begonnen de dag dus met een uitgebreid ontbijt, waarbij we tijdens of na het ontbijt de opdracht van die dag bespraken. Daarna gingen we op pad om de opdracht uit te voeren.

In de buurt van onze villa lag een ongebruikte spoorlijn en al snel besloten we dat deze spoorlijn het thema voor de foto-opdrachten zou gaan vormen. Tunnels en bruggen met roest en roetlagen werden fotografische uitdagingen. In de tunnels werd naar hartenlust geëxperimenteerd met lange belichtingstijden en flitsen.
Een belangrijk aspect bleef natuurlijk dat het gebruik van al die fotografie-technieken een geslaagde foto zou opleveren qua vorm en inhoud.
Via die spoorlijn kwamen we al fotograferend in Cahors terecht.

 

Fotografie week 2016

Zuid-Frankrijk is voor een fotografie week wel ver weg, een rede voor een aantal geïnteresseerden om toch af te zien van deelname.
Dit jaar hebben we dan ook ander gebied op het oog, ergens tussen Luik en Charleroi, zodat dit minder reistijd vraagt.
Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we op zoek gaan naar een mooie locatie met het nodige comfort.
De reistijd vanuit Nederland zal dan niet meer dan gemiddeld vier uur bedragen.
Karina en Harry zorgen weer voor de maaltijden en een ongedwongen, ontspannen sfeer, zodat een goed vakantiegevoel niet zal ontbreken.

Iedere dag geef ik een foto-opdracht waarbij ik ook veel inspraak van de deelnemers verwacht.
Verder ga ik in op de persoonlijke vragen en technische vraagstukken op het gebied van de fotografie. Vorig jaar waren er wat deelnemers die in eerste instantie wat sceptisch waren waar het om photoshop ging maar al gaandeweg werden zij toch steeds enthousiaster en gingen daardoor anders naar foto’s kijken.
Het bewerken, bekijken en bespreken van de resultaten doen we aan het eind van de middag en/ of in de avond, net wat men prettig vindt.

Partners die niet aan de fotografie-opdrachten mee willen doen maar gewoon vakantie willen vieren zijn ook van harte welkom.
De fotografen betalen voor een week € 585,00 inclusief.
De partners betalen € 385,00 inclusief.
Wil je een kamer voor jezelf dan zullen we een toeslag berekenen. De hoogte daarvan zal duidelijk worden op het moment dat we een locatie kiezen maar zal niet buiten proportie zijn.

De reis organiseert men zelf maar waar mogelijk kunnen wij mensen, die met elkaar mee willen reizen, met elkaar in contact brengen.
U kunt zich inschrijven voor de week, maar u betaald pas bij voldoende deelname.
Of de week doorgaat wordt eind maart besloten, of al eerder als er voldoende aanmeldingen zijn en u ontvangt dan de rekening en overige informatie.

Heb je vragen? mail info@tonvoermans.nl
Of bel op: 072 5628226 of 0653751745

Ook voor families en groepen organiseren we fotografie weken, op locatie naar wens, inclusief de maaltijden. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Zie hieronder foto’s van deelnemers en stukjes tekst van hun ervaringen.

Fotografieweek-2016

 

Wat zeggen eerdere deelnemers over de Franse Fotografie week 2015?

Als je dit leest en je twijfelt nog of je mee gaat doe met de volgende fotografieweek van Ton en Karina … snel inschrijven. Ik heb mei 2015 in Zuid Frankrijk meegedaan en heb enorm genoten en veel opgestoken. Het was een week ontspannen fotograferen, met elke dag een nieuw thema, onderwerp en/of uitdaging. Ons ‘leitmotiv’ was de verbinding van het platteland naar de stad dmv een verlaten spoorlijn die ons dorpje doorkruiste en doorliep naar Cahors, zo’n 40 km verderop. Je krijgt goede feedback en tips van Ton en je steekt daarnaast van elkaar ook wat op.
Eenmaal weer terug in het logeerhuis na een inspannende dag fotograferen, werden we meer dan uitstekend verzorgd door Karina. Geen moeite was haar teveel en elke maaltijd was heerlijk en gezellig.
Ik ben blij dat ik heb meegedaan. Ik heb leuke mensen leren kennen en heb door te experimenteren mbv Ton’s aanwijzingen, weer een nieuwe richting aan mijn hobby gegeven.

Elice Jongerius

 

Rikie en ik hebben bijzonder genoten van de fotoweek in Frankrijk.

Je wordt door Ton weer helemaal bij de les gehaald door dat je leert om op een heel andere manier te kijken en technieken te gebruiken die niet voor de hand liggen.
De opdrachtjes zijn erg leuk om samen met je mede cursisten aan te werken en aan het einde van de dag alle foto’s te evalueren.

En dan natuurlijk het heerlijke eten, je wordt HEEL erg verwend.

Een volgende keer ben ik weer van de partij.

Jan

 

Spannend, een hele week met je camera op pad. En vooral ook, al je vragen kunnen delen met anderen die dezelfde passie hebben als jij.

Waar kan dat beter, gezelliger dan tijdens een fotovakantie? Ik wilde dit al heel lang dus voor mij was het een wens die in vervulling ging.
Gezellige groep mensen bij elkaar, met een verzorging en locatie waar je u tegen zegt.

Ik waande me bevoorrecht en heb het heerlijk gehad.
Veel geleerd, gewandeld, gezien, gefotografeerd, gefilosofeerd, gelachen en genoten! 

Une semaine fantastique! Merci beaucoup!

Annette

Banner 50plusplein

© 2020 Ton Voermans Fotografie