Natuurfotografie Artiance

Van telelens naar macrolens.

Bij natuurfotografie denken veel fotografen aan zo’n enorme ‘teletoeter’, zoals een 500mm objectief of langer. Dat zijn zonder meer prachtige lenzen voor het fotograferen van vogels en groot wild, maar als u natuurfoto’s nauwkeurig bekijkt, zal het opvallen dat het merendeel is gemaakt met een korte telelens met tussenringen of een telelens met macrofunctie. Met uw eigen camera kunt u dus al snel prachtige natuurplaatjes maken. In de driedaagse workshop Natuurfotografie, die Artiance aanbiedt in samenwerking met Cameraland, komen de belangrijkste aspecten van techniek en equipement aan de orde. Van het uiteindelijke fotografische resultaat maak je zelf een fotoboekje.

Tijdens de eerste lesavond passeren, naast tips & tricks voor de beste natuurfoto’s, ook de verschillende accessoires voor camera en fotograaf de revue. Denk bijvoorbeeld aan een statief, speciale camera en een groot assortiment aan lichtsterke objectieven, tussenringen en filters. Fotografeer je graag rond en in de plassen dan is een camouflagepak of waterbroek geen overbodige luxe.

Op zaterdagmorgen gaan we voor dag en dauw naar het buitencentrum in Schoorl. We beginnen daar met een inleiding van de boswachter, een expert op het gebied van de Schoorlse flora en fauna. Met een specifieke foto-opdracht, waarbij voldoende ruimte is voor vragen, overleg en geïnspireerde uitwisseling ga je zelf de natuur in. Bij de afsluiting krijg je instructies mee over de afmetingen van de foto’s en de materialen die je nodig hebt voor het binden van je eigen fotoboek.

natuur2

Tijdens de laatste les worden de foto’s bekeken en besproken. Vervolgens wordt het fotoboek door jou zelf gebonden. Je maakt de cover na een korte inleiding over het gebruik van typografie en het toepassen met photoshop Elements.

  1. Lesavond met o.a. uitleg door medewerker Cameraland 15 mei van 20.00 uur tot 22.30 uur
  2. De fotografie workshop met de boswachter 18 mei (Luilak) van 7.00 uur tot 10.30 uur
  3. Lesavond terugblik en bundelen foto’s in boekje 22 mei van 20.00 uur tot 22.30 uur
  4. http://www.artiance.nl/aanbod/workshop-natuurfotografie/